2021. dec 18.

Karácsonyi ajándék csomagolási tippek a Lamindrától, gondolva a környezetre

írta: Lamindra
Karácsonyi ajándék csomagolási tippek a Lamindrától, gondolva a környezetre

➡A karácsonyi ajándékozás idején rengeteg hulladék keletkezik a csomagolás miatt, terhelve a környezetet, mivel klórozott és festett csomagolópapírral töltjük fel a szeméttelepeket. Jó lenne, ha ez az ünnepi figyelmességünk a környezetünknek is szólna. Így tehát, ha magáról a csomagolásról nem is szeretnénk lemondani, lehet rajta zöldíteni rengeteg apró trükkel. Legyünk kreatívak!
Lehet, hogy egy kép erről: szöveg
➡Az ajándék csomagolás funkciója igen rövid életű. Mindössze addig tölti be, míg találkozván az ajándékozottal oda nem adjuk az ajándékot. Ha belegondolunk ezért a pár percért elég nagy pazarlás becsomagolni az ajándékokat. A legzöldebb nyilván az lenne, ha nem is csomagolnánk…
♻️Néhány környezetbarát tipp:
Meg lehet úszni a csomagolóanyagot, ha például valamelyik ajándék textília (asztalterítő, konyharuha, sál stb.) és ebbe csomagoljuk a többit, vagy egyszerűen textildarabba szalaggal átkötve. Például egy konyhai eszközt egy mutatós konyharuhába öltöztetünk, így nem csak környezetbarát, de praktikus is a meglepetésünk.
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Érdemes mindig eltenni az ajándéktasakokat és a szép állapotú csomagolópapírokat amikben mi kapjuk a meglepetést, így újrahasználhatjuk őket.
A kicsiknek akár el is rejthetjük az ajándékot csomagolás helyett. Indulhat a mókás kincsvadászat.
A menthetetlen csomagolókat mindig gyűjtsük szelektíven!
Kerüljük a műanyagalapanyagú fémes fényű csomagolókat, válasszunk inkább papírt!
A papírcsomagolók közül a natúr csomagolópapír a lehető legzöldebb választás, amelyeket nem fehérítettek.
Ragasztó, ragasztószalag helyett használjunk természetes alapanyagú kötözőt, vagy ügyesen hajtogatva akár a ragasztást is meg lehet spórolni.
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Minen nap, amikor csökkentjük a hulladék mennyiségét és újrahasznosítunk, már teszünk valamit a környezetünkért, a gyermekeinkért és az utánuk lévő generációkért! Minden apróság számít! Tegyél te is a környezetedért!
Zöldnek lenni jó!

Szólj hozzá