2021. okt 17.

Gyógyító ékszerek

írta: Lamindra
Gyógyító ékszerek

Csodálatos ásvány ékszerek nem mindennapi hatásokkal

A kövek gyógyhatása évszázadok óta közismert.

 

ka018.jpg

Calvados ásvány karkötő

A gyógyító ásványokat már az ősi Egyiptomban is használták. Mint minden népi gyógymód, az ásványok, féldrágakövek használata a gyógyításban több különböző kultúrkörben is előbukkan. Márpedig abban, ami a világ különböző részein ugyanúgy megjelenik, abban biztosan van valami.  

Minden kő, hasonlóan a növényekhez, különböző frekvenciájú rezgéseket bocsát ki magából. Az emberi szervezet egyes szervei is sajátos frekvenciájú rezgéssel működnek, így a megfelelő szerveket a hasonló rezonanciájú kövekkel harmonizálhatjuk, gyógyíthatjuk.

14.jpg

Az ásványok gyógyító hatása orvosilag nem igazolt, csupán népi megfigyeléseken alapszik.

A gyógyító kövek használata nem helyettesíti az orvosi kezelést!

Bármilyen testi betegség esetén csak kiegészítő terápiaként alkalmazzuk a drágakőterápiát!

Hogyan válasszuk ki a megfelelő köveket?15.jpg

Próbáljuk ki, melyik kőnek van számunkra kellemes tapintása, melyik indít el bennünk rögtön valamilyen érzést, gondolatot. A kő, amire éppen szüksége van szervezetünknek, általában felveszi kezünk melegét, ami hideg marad, az pillanatnyilag nem aktuális számunkra.



Ékszerek:

tuzachatasvanykarkotolamindraegyediekszer_064_1.jpgÉvezredes hagyománya van a drágakövek testen való viselésének. A drágakövek, nemesfémek a díszítésen túl speciális rezgéseikkel, energiamezejükkel kapcsolatba lépnek az ékszert viselő aurájával, és összesimulva felveszik egymás rezonanciáját. Ezért lehetséges, hogy egy ékszer megőrzi viselőjének energetikai lenyomatát, és előfordulhat, hogy egy szerencsétlen sorsú embertől örökölt ékszer, vagy drágakő akár balszerencsét is hordozhat magában.

 

Lila Tűz achát ásvány karkötő

 

 

facsipketurkizasvanygyongynyaklancszettindonezbaligyonggyel_sze008.jpg

Facsipke és Türkiz ásványgyöngyös nyaklánc szett, Indonéz Bali gyönggyel

5 legfontosabb kristály kezdőknek

Ha érdekel a kristálygyógyászat és szeretnéd kihasználni az ásványok különleges, misztikus erejét, érdemes egy alapkészlettel kezdeni. Mi az az 5 ásvány, amit feltétlenül be kell ehhez szerezned?

Gyógyító erejük több síkról származik és vannak közöttük olyanok is, amelyek különösen jól használhatók bizonyos célokra: gyógyításra, szellemi elmélyülésre, a nyugalom és a béke állapotának elérésére, illetve mágikus szertartásokhoz.

  1. rózsakvarc
  2. ametiszt
  3. citrin
  4. tigrisszem
  5. hegyikristály

fu007_masolata.jpg

Nemesacél fülbevaló rózsakvarccal és cseh gyöngyökkel

A rózsakvarc: az egyik legismertebb ásványaink közé tartozik, a 12 mesterkristály egyike. Ősidők óta használják leginkább a nők termékenységének fokozására. Az egyik legjobb szív gyógyító. Megnyugtat, lecsillapít, békét teremt. Könnyen hozzáférhető és nagyon hasznos, egy igazi ajándék kristály. 

Ametiszt: Női ásványnak tartják és széles körben ismert és kedvelt ásvány a spiritualitás magasabb dimenzióba kívánkozók számára. Az agyi mirigyek (agyalapi mirigy, tobozmirigy) működésére és a magasabb intelligenciára hat, elősegíti a felsőbb kapcsolatainkra való nyitottságot.
Az ókorban szokás volt ametisztserlegből inni a bort, mert úgy tartották, hogy megvéd a lerészegedéstől.

Citrin: Elősegíti a saját erőnk megtartását és a negatív erők távoltartását. A citrin nagyon erőteljes ásvány, a hagyomány szerint ezért nincs is szükség a tisztítására. A napfonat csakrával van kapcsolatban, elősegíti az emésztést, a regenerációt, erősíti az önbizalmat és az önbecsülést. Tulajdonságai révén inkább férfiasnak tekintjük.

Tigrisszem: A három alsó csakra energiájára hat nyugtatólag, oldja a stresszt és segít két lábbal állni a földön. Megfontolt cselekvésre és önuralomra ösztönöz.
Nyugtat és segít harmóniába kerülni önmagaddal, hogy megfelelően teljesíthess a stresszes szituációkban is.

Hegyikristály: rendkívül sokoldalú, mestergyógyító. Javítja az emlékezőképességet, csökkenti a depresszió tüneteit, nyugtatja az idegeket, kiegyensúlyozottá teszi viselőjét. Erősíti az immunrendszert, egyensúlyba hozza a szervezetet. Általános fájdalomcsillapító, méregtelenítő hatású, serkenti az anyagcserét, szabályozza a hormonháztartást és a vércukorszintet.  Ráhangol a spirituális céljainkra. Erősíti más ásványok hatását, ezért bármilyen ásvánnyal együtt használhatjuk, illetve viselhetjük.

ka028_masolata.jpg

Rózsakvarc, hegyikristály angyal aura és jáde ásvány karkötő

Ékszerek tisztítása

Az ékszerek megfelelő kezeléséről, mint tisztítás és tárolás sokszor elfeledkezünk.

fu010.jpg

Bőr virágos fülbevaló ásványgyönggyel

Az ásványok tisztítása kapcsán ismert, hogy nem csak a fizikai szennyeződésektől, de energetikai módon is fontos, hogy a köveket megtisztítsuk. A legismertebb mód a víz és só, ezekre most részletesen nem térek ki, bár számos apró tényező van, amit szem előtt kell tartani.

Az ékszerek tisztítása még összetettebb kérdés, hiszen  a foglaláshoz, fűzéshez használt anyagokat is számításba kell venni. A nemesfémek (arany, ezüst, titán) és az orvosi fém időtállóak, kevéssé kopnak és a vízzel való tisztítás, sőt az abban való fürdés  és úszás sem árt, így folyamatos viselésük sem okoz gondot.

fu015.jpg

Lila-sárga virágos nemesacél fülbevaló ásványgyöngyökkel

A réz szintén tartós, a víz nem árt, viszont könnyen oxidálódik viselés közben, vagy akár párás levegőn is.  Az ékszerek sima vízzel való lemosása alkalmazható, de mosogatáshoz, tisztálkodáshoz vegyük le.  A természetes feketedést puha mikroszálas kendővel általában le lehet törölni. A réz ékszereket gyakran antikolják,  kémiai reakció útján a sárga fénye barnásra változik, mely állandóvá válik, de polírozással eltávolítható. Alaposan szárítsuk meg vízzel való érintkezés után. Ha nem tudjuk pontosan, hogy milyen anyagból vannak jobb az elővigyázatosság. Ha nem nemesfémből vagy orvosi fémből vannak akkor általában könnyen oxidálódnak ezért távol kell tartani a víztől, szappantól.

A kristályoknak is szükségük van pihenésre  és töltődésre ezért legalább éjszakára tegyük le az ékszereket. Időnként tisztítsuk meg őket és a délelőtti napfényre vagy holdfényre is kitehetjük, amely által feltöltődnek, visszatérnek tökéletes állapotukba.

16.jpgAz ékszerek tárolásához válasszunk olyan ékszeres ládát, lánc vagy karkőtő tartót melyen kényelmesen elférnek, így elkerülhetjük, hogy a különböző keménységű anyagok megsértsék a köveket.

Szólj hozzá